Microsoft Fabric: Skræddersyet Til Data Engineers, Scientists og BI-udviklere

Hvad kan Microsoft Fabric?

Microsoft Fabric er det nyeste Software-as-a-Service (SaaS)-system til databehandling og dataanalyse fra Microsoft. Det samler en bred vifte af kendte Microsoft-systemer til arbejdet med data i ét enkelt system, hvor teams let kan samarbejde på tværs af afdelinger, funktioner og værktøjskasser.

Microsoft Fabric integrerer funktionerne fra Azure Synapse Analytics og PowerBI, så både data engineers, data scientists og PowerBI-udviklere kan samarbejde om at behandle og analysere data. Dette gør overgangen til Microsoft Fabric gnidningsfri, især for virksomheder, der allerede er dybt involveret i databehandling og -analyse.

  • OneLake: Forenkler samarbejdet ved at centralisere al data ét sted i samme format, med mulighed for at opbygge data warehouses og lakehouses.
  • Serverless Compute: Gør det muligt at skalere efter behov, så brugerne kan fokusere på det ønskede arbejde, fremfor hvordan det skal eksekveres.
  • Workspaces: Muliggør tæt samarbejde inden for afdelinger og funktioner.
  • Shortcuts: Muliggør hurtige integrationer og bidrager til at skabe en samlet virtuel datalake for hele virksomheden.

 

Hvem kan drage fordel af Microsoft Fabric?

Arbejdet med data kræver forskellige kompetencer, som sjældent besiddes af én person. Derfor er det vigtigt, at værktøjet kan bruges af medarbejdere med forskellig baggrund uden at gå på kompromis med effektiviteten. Microsoft Fabric tilbyder værktøjer til forskellige roller, såsom data engineers, data scientists, BI-udviklere, dataanalytikere og machine learning engineers.

Alle disse roller tilgår det samme system og de samme workspaces, hvor de kan interagere med den samme data. Microsoft Fabric har forskellige "oplevelser" tilpasset hver rolle, herunder Power BI, OneLake, Data Factory, Synapse Data Engineering, Synapse Data Science, Synapse Data Warehouse og Synapse Real-Time Analytics og Data Activator.

Data Mesh-arkitekturen

For effektivt databehandlingsarbejde kan Data Mesh-arkitekturen anvendes. Den decentraliserer dataejerskab og centraliserer data governance. Microsoft Fabric understøtter Data Mesh-arkitekturen ved at tilbyde hvert team et workspace, hvor de kan arbejde med data på deres egne præmisser.

Arbejdet i Microsoft Fabric resulterer i dataprodukter, som let kan findes og deles via den underliggende infrastruktur. Administrationsroller i Microsoft Fabric gør det muligt at centralisere administrationen og lader individuelle teams styre datakvalitet og privatliv i deres workspaces.

Hvad vi tilbyder

  • Indledende tenant-opsætning af Microsoft Fabric
  • Analyse af virksomhedens forretningsgange, hvordan dataanalyse kan understøtte disse, og hvordan data mesh-arkitekturen kan skabe værdi
  • Opsætning af workspaces, rollefordelinger og adgang til systemet
  • Indlæsning og integration af data i Microsoft Fabric workspaces
  • Analysearbejde, rapportgenerering og opsætning af dashboards
  • Vejledning i brugen af Microsoft Fabric for de forskellige oplevelser (Power BI, Synapse, Data Factory, osv.)

Hvorfor vælge Sopra Steria som partner?

Sopra Steria har et af Nordens førende kompetencemiljøer inden for digitaliseringsprojekter, systemudvikling, dataanalyse, automation, machine learning og artificial intelligence. Vi fokuserer på at definere mål og strategier, etablere de rette udviklingsteams og uddanne/vejlede vores kunder inden for vores ekspertiseområder.

Ønsker du mere information om Microsoft Fabric eller rådgivning om, hvordan vi kan styrke digitaliseringen i din virksomhed, kontakt os på +45 61 77 70 70 eller via mail: Rasmus.Halvor@SopraSteria.com

Kontakt os

Rasmus Halvor
Rasmus Halvor
Director of Sales And Business Development

Vores ekspertise

Sopra Steria tilbyder en bred vifte af tjenester inden for en række områder. Gør dine udfordringer til muligheder, gerne med os og vores eksperter, der er opdateret på discipliner og teknologitrends.

Automation & RPA System Development Architecture & Integration Machine Learning Datadrevet innovation

 

Udvalgte kunde referencer

Læs mere om de spændende projekter vi har løftet sammen med vores kunder

Designsystem som transformationsværktøj

Udvikling og implementering af ABAservice app

Øget overblik og oppetid hos Hovedstadens Beredskab

Thorshavn Kommune: Visualisering af byggeprojekt med Mixed Reality

Procesautomatisering hos Hovedstadens Beredskab

 

Trade Point: Minimerer antallet af systemer og omkostninger med Microsoft Dynamics 365

Sampension: Den digitaliserede pensionskasse

NordGen: Nordens fremtidige spisekammer sikres

Trackunit: Global kundehåndtering i skyen