Databeskyttelseserklæring

Databeskyttelseserklæring for vores rekrutteringssystem

Sopra Steria AS er dataansvarlig for de personoplysninger, du afgiver i rekrutteringssystemet.

Personoplysninger i forbindelse med rekruttering

Vi behandler personoplysninger til følgende formål i forbindelse med rekruttering:

 • For at behandle din ansøgning mod en ledig stilling hos os.
 • For at vurdere, om du er egnet til en ledig stilling hos os, hvis du har givet samtykke til, at vi beholder dine data i vores kandidatdatabase.
 • For at sende dig nyhedsbreve, information om arrangementer, aktuelle stillinger og lignende, hvis du har givet samtykke til denne.

Hvilke personoplysninger behandler vi i forbindelse med rekruttering, arrangementer og nyhedsbreve?

Vi behandler selv de oplysninger, du har sendt os. I en rekrutteringsproces kan vi også indsamle oplysninger fra andre, såsom referencer, du selv har givet. Vi kan også se på dine profiler på sociale medier, såsom LinkedIn. Under interviewprocesser kan vi behandle dine personoplysninger ved at udføre forskellige tests, der anvendes i rekrutteringskontekst, såsom personlighedstest. I tilfælde, hvor du har noget af din uddannelse eller erhvervserfaring fra udlandet, vil vi være i stand til at verificere de oplysninger, du selv har angivet i rekrutteringsprocessen.

I tilfælde, hvor du har ansøgt om en særlig betroet stilling, vil vi foretage et baggrundstjek af dig. I sådanne tilfælde kan vi foretage ægthedskontrol af ID-dokumenter, indsamle oplysninger om forretningsinteresser og lignende.

Hvad er vores retsgrundlag for behandling af dine personoplysninger?

Under en rekrutteringsproces er vores behandling af personoplysninger begrundet med, at det er nødvendigt for indgåelse af aftale. Det samme gælder, hvis vi under rekrutteringsprocessen vurderer, at du er relevant for andre ledige stillinger end præcis den, du har søgt. Når vi indsamler oplysninger fra andre end dig, udfører forskellige tests, eller foretager baggrundstjek, er dette begrundet i vores legitime interesse.

Hvis du indsender en "åben ansøgning" i vores systemer, gemmes dine data i vores kandidatdatabase med grundlag i dit samtykke. Hvis du søger en stilling hos os, men ikke lykkes i rekrutteringsprocessen, kan vi efter processen spørge, om du vil overvejes til andre muligheder. Derefter gemmes dine data til samme kandidatdatabase, baseret på dit samtykke.

Hvis du registrerer dig i vores systemer og angiver fagområder og steder, som du er interesseret i, vil vi med jævne mellemrum sende dig information om aktuelle begivenheder, ledige stillinger og lignende, baseret på dit samtykke. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at logge ind på din profil.

Hvor længe opbevarer vi dine oplysninger?

Hvis du har givet samtykke til, at vi gemmer dine data i vores kandidatdatabase, indsendt en "åben ansøgning", eller hvis du ønsker flere oplysninger fra os, opbevarer vi dine data i en periode på to år.

Hvor får vi dine personoplysninger fra?

Ud over de personoplysninger, du giver, indsamler vi oplysninger fra din reference og, hvis relevant, din profil på LinkedIn. Vi kan indhente oplysninger fra tredjeparter, hvis vi finder det nødvendigt at gøre et baggrundstjek. Vi kan også modtage oplysninger om dig fra eventuelle headhuntere eller rekrutteringsbureauer.

Hvem deler vi dine oplysninger med?

Vi anvender databehandlere i vores rekrutteringsprocesser, som vi deler dine personoplysninger med. Dette gælder for eksempel leverandører til rekrutteringssystemet, leverandører til gennemførelse af personlighedstest og leverandører til gennemførelse af baggrundstjek.

Dine rettigheder

Du kan kontakte os ved at sende en e-mail til privacy.scandinavia@soprasteria.com.

 • Du har ret til at anmode om adgang til de personoplysninger, vi behandler om dig.
 • Du har ret til at anmode om berigtigelse af ufuldstændige eller forkerte oplysninger.
 • Du kan anmode om, at Sopra Steria sletter oplysninger om dig, når:
  • Du trækker dit samtykke tilbage, og vi har intet andet lovligt grundlag for behandlingen.
  • Behandlingen er ulovlig.
  • Du har gjort indsigelse mod en behandling, og vi har ingen legitim grund til at fortsætte behandlingen.
 • Du kan gøre indsigelse mod vores brug af oplysninger om dig, når grundlaget for behandlingen er Sopra Steria's eget interesse som virksomhed.
 • Du kan kræve, at vi begrænser behandlingen af oplysninger om dig, når:
  • Du kræver rettelse af oplysninger, fordi du mener, at oplysningerne er forkerte. Kravet gælder, så længe vi kontrollerer, at oplysningerne er korrekte.
  • Du har gjort indsigelse mod vores brug af oplysninger, og vi vil overveje dit krav.
  • Dine personoplysninger slettes på anden måde, fordi behandlingen er ulovlig eller ikke længere nødvendig, og du vil forhindre, at sletning sker.
 • Du har ret til dataportabilitet, når vores behandling er baseret på kontrakt eller samtykke. Dette indebærer, at du kan anmode om at modtage oplysninger, du har givet os i maskinlæsbart format. Dataene kan overføres til en anden dataansvarlig, hvis det kan gøres på en sikker måde.

Du har ret til et svar fra os inden for 30 dage.

Kontakt
Spørgsmål om, hvordan vi beskytter privatlivets fred eller klager over Sopra Sterias behandling af personoplysninger, kan sendes til privacy.scandinavia@soprasteria.com. Klager over vores behandling af personoplysninger kan indgives til Datatilsynet.