The Challenge

- Af og med Sopra Steria-ansatte

Som et af Europas største konsulentselskaber har Sopra Steria valgt at tage et aktivt samfundsansvar. I 2009 blev den frivillige organisation Sopra Steria Scandinavia India Foundation oprettet – den er registreret i Brønnøysundregistrene i Norge. De penge, der indsamles gennem organisationen, kommer fra løntræk og indsamlingsaktiviteter fra medarbejdere i forbindelse med The Challenge.

 

Særligt fokus på Indien

Gennem Sopra Steria i Indien har mange af Sopra Steria-landene adopteret hver sin skole i fattige dele af Indien. Vi har 63 nuværende projekter gennem 17 skoler i Chennai, 15 skoler i Noida og 15 skoler i Pune. Med vores uddannelsesprojekter ruster Sopra Steria børn og unge til fremtiden og arbejdslivet. Dette hjælper dem med at øge levestandarden ikke bare for dem selv, men også deres familier.


Sponsorering af skoler

Vi sponsorerer tre landsbyskoler, da byskolerne i Indien oftest prioriteres over landsbyskolerne af myndighederne. Vi sørger bl.a. for datacentre, dygtige lærere, solcellepaneler og rent vand. Derudover sørger vi for sommerskole for børn, som ikke har noget sted at være, når skolen lukker. Mange kommer fra hjem med ekstrem fattigdom og alkoholisme, og har behov for at tilbringe nogle timer om dagen væk fra hjemmet.

 
Universitetsuddannelse

 Vi sponsorerer universitetsuddannelse for de dygtigste børn. Med en uddannelse kan de unge mennesker løfte hele familien ud af ekstrem fattigdom. Universitetet koster ca. 5000 kroner om året per student, og vi finansierer dette ved at medarbejdere i Sopra Steria Skandinavien bliver trukket 200 kroner af sin løn hver måned. Jo flere som bidrager på denne måde, jo flere studerende får uddannelse.

Karrierecenter

I vores karrierecenter giver vi grundlæggende IT-træning til skolebørn som nærmer sig slutningen af tolvte skoleår. Ikke alle får mulighed for studere videre fra grundskolen, men ved at kunne bruge computere står de stærkere i kampen om at få et fast job. Karrierecenteret har også en række aftaler med virksomheder og selskaber i nærområdet, og har de sidste to og et halvt år bidraget til at over 200 unge kom i job. Karrierecenteret giver også oplæring i IT til handicappede – unge som i det indiske samfund ikke har nogen forudsætninger for at klare sig selv. Dette karrierecenter er 100 procent finansieret af Sopra Steria Skandinavien.

Vi konkurrerer om at indsamle flest penge

The Challenge-aktiviteter er typisk salg af lodder til lotteri med flotte præmier, en stor auktion hvor vores administrerende direktør stiller som auktionarius, og ikke mindst konkurrerer medarbejderne om at samle flest mulige penge ind. Alt arbejdet med planlægningen og gennemførelse af The Challenge gøres på frivillig basis af og med Sopra Steria-ansatte. Det er i år 11. gang The Challenge arrangeres.

Hvad er The Challenge?

Det første arrangement blev gennemført i 2008 og siden er alt arbejdet med projektet udført af Sopra Steria ansatte på frivilligt basis. Vi indsamler bl.a. penge gennem salg af lodder til en stor auktion, hvor vores administrerende direktør agerer auktionarius.

0:00 / 0:00