Beretning fra en Graduate: Christian Bendtsen

af Christian Bendtsen - Engineer - Solution Building
| Læsetid: minutter

Fra praktikant til IT-konsulent

Optakten til at jeg skulle blive graduate hos Sopra Steria har været anderledes end både Emils og Seans forløb. Da jeg studerede hos KEA, startede jeg nemlig som praktikant hos Sopra Steria. Nu har jeg snart været graduate i seks måneder og jeg kan se, hvilken udvikling, jeg har været igennem, både fagligt og personligt. Det er en ”rejse”, jeg er stolt af og jeg vil derfor gerne invitere dig med på den i dette blogindlæg.

I praktik som IT-konsulent

Gennem min uddannelse som Datamatiker, var et praktikforløb en del af uddannelsen og her var jeg heldig at praktikforløbet hos Sopra Steria var, for mig, meget mere lærerigt end at gå i skole. Teorien er naturligvis vigtig, men det at være en integreret del af en arbejdsplads og lære på egen krop, hvordan arbejdsgangene er, hvordan man omgås kollegaer og kunder, og hvordan man i praksis bruger teorien fra skolebænken, er uden sammenligning, noget af det bedste jeg har gjort for min start på arbejdsmarkedet.

Jeg var i praktik med to andre, der ligesom jeg, var studerende. Som en del af praktikforløbet, fik vi en mindre opgave til Folkemødet på Bornholm. Her var vi, sammen med vores konsulent-kollegaer, en del af projektet helt fra den spæde opstart, til kundemøder, prototyper, spørgeundersøgelser og udviklingsmodeller til det færdige produkt. Vi oplevede i høj grad frihed under ansvar, med supervision af dygtige og erfarne konsulenter. Du kan læse mere om digitaliseringen af Folkemødet her.  Vi var forholdsvis selvkørende, men havde altid flere erfarne konsulenter til rådighed og ugentlige statusmøder, så vi fik kontinuerlig hjælp og sparring. Det var under hele dette forløb, at jeg fandt ud af, at Sopra Steria var en rigtig god arbejdsplads for mig. 

”Jeg vil være Graduate”

Da jeg besluttede mig for at søge stillingen som graduate, fik jeg at vide, at jeg ligesom alle andre ansøgere skulle til en Assessment Day. På Sopra Sterias Assessment Day var jeg og de andre ansøgere inviteret ind for at Sopra Steria kunne se os an på både vores kompetencer og personligheder. Det kan måske lyde en smule intimiderende - og jeg vil da også indrømme, at jeg havde mange sommerfugle i maven, inden jeg mødte op på dagen, men da dagen gik i gang, var det en rigtig god oplevelse og jeg følte ikke, at jeg var der for at blive målt og vejet.

Assessment Day

Jeg vil i korte træk prøve at beskrive den Assessment Day jeg deltog i, samt hvilke redskaber jeg tog med mig videre. Sopra Steria sørgede for, at stemningen på dagen var generelt afslappet, men personligt var jeg naturligvis superspændt og klar til at præstere det bedst jeg kunne. Vi var 10 spændte kandidater og der var 3 stillinger, som skulle besættes. På dagen skulle vi gennemgå en række opgaver – herunder skulle vi arbejde med personlighedstests, kompetence tests og en samarbejdsopgave.

Personlighedstest
Forud for dagen fik vi tilsendt en personlighedstest og en kognitiv test, som vi skulle besvare. På selve dagen fik vi svar på resultaterne af testen, samt en længere dialog omkring ens personlighed. Alt sammen var virkelig brugbart og spændende og resultaterne af begge tests, er noget jeg har taget med mig både i privat og professionelt regi.  

Kompetence test
Da vi alle kom med forskellige kompetencer, en række forskellige uddannelser og ikke mindst forskellige interessefelter, skulle vi gennemgå en kompetence test. Alt efter om vi var mest forretningsorienterede eller teknisk orienterede, blev vi stillet to forskellige opgaver, som vi skulle løse individuelt på den måde, vi hver især fandt mest optimal. 

Samarbejdsopgaven
Under denne opgave blev vi sat sammen i to grupper af fem personer, hvor vi fik en it-case med dertilhørende problemstilling, som vi skulle undersøge, diskutere og slutteligt skulle vi præsentere vores løsning for Sopra Steria. Det var spændende at arbejde sammen med fire, for mig ukendte mennesker og på relativt kort tid præsentere en løsning på en case, vi ikke kendte på forhånd.

En ”IT-konsulent” kan være mange ting

Under mit praktikforløb, blev jeg introduceret til konsulentrollen og da titlen ”IT-konsulent” favner bredt kan den være svært at definere. I Sopra Steria er vi alle ”IT-konsulenter”, men med hvert vores kompetence sæt og fokusområde. Personligt arbejder jeg med RPA(Robotic Process Automation) hvilket for mig er en ny teknologi, som jeg ikke tidligere har stiftet bekendtskab med. Det er et super spændende område med masser af fremtidspotentiale. Hvis du kunne tænke dig at læse mere om RPA, kan du læse mit seneste indlæg om det her.

Jeg håber, vi ses!

Hvis jeg skal give ét godt råd til dig, der sidder og planlægger, at søge en stilling eller som Graduate hos Sopra Steria så er det: VÆR DIG SELV! Vi glæder os rigtig meget til at møde lige præcis dig, så få skrevet din ansøgning færdig og glæd dig. Hvis du gerne vil være en del af os, så vil jeg opfordre dig til at se på vores ledige stillinger.

Ledige stillinger

Læs andre relevante artikler om det at være Graduate eller ansat i Sopra Steria.

Graduate i Sopra Steria Beretning fra en graduate: Sean Lindholm Ny i Sopra Steria

Search