Beretning fra en graduate: Emil Verdoes

af Emil Verdoes - Consultant - Business Analysis
| Læsetid: minutter

Business Analyst Graduate i et IT- Konsulenthus og hvorfor du skal være min nye kollega.

Det, at være konsulent i en virksomhed med mange karrieremuligheder, god kompetenceudvikling og fede sociale arrangementer, er en fantastisk måde at starte karrieren på efter universitetet. Læs med i dette blogindlæg og bliv klogere på hvorfor jeg mener, du skal være min nye kollega som Graduate hos Sopra Steria.

Hvad vil det sige at være Graduate i et IT-Konsulenthus?

Som nyuddannet kandidat kan der være mange spørgsmål om, hvad det vil sige at være konsulent, fordi projekterne er mange og meget forskellige af natur. Samtidig drives projekterne også på forskellige måder på tværs af brancher og kunder. Dette stiller derfor naturligvis krav til en fleksibel arbejdsmetode og omstillingsparathed overfor de respektive kunder. Men det er også dét, der gør det spændende at være konsulent, og specielt som nyuddannet bidrager alle disse ”ubekendte” til at du får en alsidighed, hvor du på rekordtid får prøvet kræfter med problemstillinger i forskellige brancher og indenfor forskellige teknologier.

Hurtig involvering i projekter

Som graduate i Sopra Steria blev jeg hurtig involveret i forskelligartede projekter, hvor jeg fik et stort ansvar og blev bekendt med mange forskellige brancher. Jeg har bl.a. været involveret i projekter med både et pensionsselskab og en kommune, samt diverse interne projekter og jeg har allerede i løbet af de første seks måneder, stået på egne ben og prøvet kræfter med mange forskellige udfordringer og teknologier. I projekterne har jeg været involveret som Business

Analyst og dermed haft ansvaret for forretningsanalysen, markedsundersøgelser, workshop-facilitering og andet analysearbejde for vores kunder. Udover kasketten som forretningsanalytiker har jeg også ageret projektleder hos en af vores kunder, hvor jeg havde det primære ansvar for at organisere og planlægge projektforløbet. Som graduate hos Sopra Steria kan du forvente hurtig involvering, og at du får lov til at deltage på lige fod med de andre konsulenter i virksomhedens processer og arbejdsområder.

Projekttilgang

På nogle projekter har vi end-to-end ejerskab og jeg er med til at definere rammerne for projekterne. Dette er typisk i innovationsprojekter med en høj grad af uforudsigelighed, hvor leverancerne og hovedudfordringerne ikke er veldefinerede på forhånd. Her arbejder vi end-to-end med vores eget projektframework Sopra Steria Lean Next, som er en sammensætning af de bedste elementer fra forskellige projektværktøjer som f.eks. Design Thinking, Double Diamond, Lean Startup, Agile, XP m.fl. Velkendte projektmetoder som jeg kender fra mit universitetsstudie.

Men dét at komme ud i et konsulenthus og hurtigt få omsat disse teoretiske frameworks fra teori til praksis, har været utroligt givende og er helt klart med til at styrke mine kompetencer og få bygget noget ekstra ovenpå min eksisterende viden. Her er Sopra Steria rigtig gode til at give plads og mine kollegaer lytter til inputs fra nyuddannede Graduates. Min oplevelse har derfor været at træde ind i en kultur, som er meget lydhør overfor vores mange idéer, tanker og erfaringer.

Mulighed for at arbejde med cutting-edge teknologi

Undervejs i Graduate forløbet har vi fået mulighed for at arbejde med meget forskellige cutting-edge teknologier. Jeg har bl.a. arbejdet med Mixed Reality, herunder HoloLens, som vi anvendte til at skabe en mixed reality løsning, der visualiserede 3D arkitekttegninger som hologrammer af et kommende lejlighedskompleks i Thorshavn. At arbejde med disse cutting-edge innovationsprojekter er rigtig spændende, og det har som Graduate i Sopra Steria givet mig rigtig meget læring og allerede nu udviklet mine faglige kompetencer en hel del. 

Største design- og innovationsmiljø i Skandinavien

Vi går en rigtig spændende virksomhedstransformation i møde, da Sopra Steria har opkøbt designfirmaet ”EGGS Design”, som vil skabe endnu flere interessante user cases og kunderelationer med inputs og samarbejde på projekter mellem udviklere og designere. Dette gør Sopra Steria til det største design- og innovationsmiljø i Skandinavien. I forvejen er Sopra Steria et af Europas førende IT-Konsulenthuse og med mere end 46.000 ansatte i 25 lande og vi placeret i toppen af europæiske leverandører af digitale tjenester. I Danmark har vi et tæt samarbejde med vidensdeling og cross-country arbejde i Skandinavien -specielt med det norske kontor. Det gør også, at vi har et solidt bagland med +2.500 kollegaer i Norge alene. 

Jeg håber, at du sidder og læser dette blogindlæg og har fået blod på tanden til at skrive en ansøgning. Vi glæder os til at byde nye graduates velkomne, og jeg garanterer en god ansættelsesproces, hvor netop dit engagement vil blive værdsat. 

Ledige stillinger

Andre relevante artikler om det at være Graduate eller ansat i Sopra Steria.

Graduate i Sopra Steria Beretning fra en graduate: Christian Bendtsen 
Beretning fra en graduate: Rikke Galløe Ny i Sopra Steria


Search