Beretning fra en Graduate: Rikke Galløe

af Rikke Galløe - Graduate
| Læsetid: minutter

Fra forsikring til konsulenthus

Jeg hedder Rikke og er uddannet økonom fra KU. Jeg har arbejdet længe i forsikringsbranchen, men med så mange andre ting i livet, så fik jeg brug for at prøve noget nyt. Så jeg påbegyndte derfor en IT-uddannelse på DTU som ”Diplomingeniør i Softwareteknologi”, fordi jeg havde oplevet hvordan uhensigtsmæssigt design af IT-systemer er virkelig hæmmende for et godt arbejdsflow.

Som nyuddannet diplomingeniør skulle jeg nu til at tænke over hvad jeg så ville og jeg brugte en del tid på at overveje, hvor jeg gerne ville arbejde, hvordan og med hvad. Der blev tænkt store tanker og da det er et stort ansvar at skulle vælge det rigtige job, så tænkte jeg meget over, hvad jeg ville vælge hvis jeg kunne vælge frit. Jeg nåede frem til, at min drøm og fremtidsplan for en kommende karriere skulle indeholde et job med varierende opgaver og gerne med varierende interessenter. Derfor tænkte jeg at et konsulenthus var vejen frem. Et par søgninger på Google og Sopra Steria var det første match og endda med et graduate forløb – helt perfekt!

”Du er inviteret til Assessment day”

Jeg var imponeret over selve rekrutteringsprocessen. Først et opkald om at jeg var inviteret til en Assessment dag, dernæst en kort forklaring på ’Assessment day’ tankegangen og hvorvidt jeg var interesseret. Det skal lige kort forklares at en Assessment dag hos Sopra Steria er en dag, hvor udvalgte kandidater kommer ind og hilser hinanden og på virksomheden og så gennemgår nogle tests og opgaver. Det er lige så meget for at kandidaterne kan mærke om Sopra Steria er den rette virksomhed for dem og så giver det en mulighed for at uddybe og vise vores individuelle kompetencer, som så får indflydelse på det Graduate forløb man skal igennem. Så fulgte den sædvanlige personlighedstest og færdighedstest. Derefter gik jeg videre til det store og meget nye for mig: Assessment dagen!

Men Assessment dagen var en super god oplevelse og alle gjorde deres, til at det blev en afslappet dag i et hyggeligt miljø. Det hele blev holdt i en afslappet tone og stemning og jeg følte mig med det samme godt tilpas. I løbet af dagen var der tre ting, som man skulle igennem. En samtale hvor man uddyber og taler lidt nærmere om den førnævnte personlighedstest. Derefter en kode-test for at vise, hvordan man vil løse en given opgave og til sidst en samarbejdstest med de andre kandidater, for at se hvordan man indgår i en gruppedynamik.

Hele ideen med at være på kontoret en hel dag, hvor jeg og Sopra Steria kunne se hinanden an, var rigtig rar. For at møde kommende kollegaer og se virksomheden indefra med egne øjne giver helt klart et langt mere nøjagtigt billede af det job og den virksomhed, som man skal tilbringe en stor del af sin tid hos. 

Ny på jobbet og onboarding

Sopra Steria og jeg valgte heldigvis hinanden og min første uge var fuldt booket med onboarding aktiviteter. Her får man den hele store tur rundt i huset og bliver præsenteret for det meste af den nordiske organisation. Alle var meget rare og jeg følte mig taget rigtig godt imod. Introduktion overstået! Så kom en afventende fase med en masse ”selv-oplæring”, da projektkontrakten ikke var underskrevet endnu. Der er stor frihed hos Sopra Steria på rigtig mange måder, både på hvordan man bruger sin ”ledig tid” til, hvilke kurser man ønsker, hvor man arbejder henne og hvordan man planlægger sin dag. Den frihed sætter jeg stor pris på.

Nu er der fuld gang i forandring med nye kontorer og en ny organisationsændring, hvor Danmark skal være i tættere samarbejde med Norge. Det er en spændende proces og jeg glæder mig til at se, hvad det medfører. Jeg er så heldig at jeg allerede er tilkoblet på det første projekt i dette nye set-up, og er blevet en del af et team på tværs af landegrænserne. Det har jeg store forhåbninger til. Derudover er det mit første projekt hos Sopra Steria, hvilket i sig selv er spændende, og lidt farligt. Jeg gik fra at være en af de erfarne, i mit gamle arbejde, til at være den nye og helt grønne hos Sopra Steria. Det er en rolle jeg lige skal vænne mig til og ikke blive irriteret over egne mangler. Heldigvis har jeg en masse kolleger, som hjælper og støtter mig og sammenholdet, hjælpsomheden og den imødekommenhed jeg har mødt, er fantastisk inspirerende. Jeg glæder mig til de næste mange år hos Sopra Steria. Så hvis du overvejer at blive en del af Sopra Steria, så kan jeg kun anbefale det.

Ledige stillinger

Læs andre relevante artikler om det at være Graduate eller ansat i Sopra Steria.

Graduate i Sopra Steria  Beretning fra en graduate: Emil Verdoes Ny i Sopra Steria Beretning fra en graduate: Sean Lindholm

 

Search