En god arbejdsplads tager ansvar

af Ann Kusk Uhrenholt - Management Assistant
| Læsetid: minutter

Vi er i den grad med til at skabe den verden, vi lever i – både gennem vores samarbejde med vores kunder, men også igennem vores bidrag til samfundet. Hos Sopra Steria tror vi på kompetenceudvikling, som en måde hvorpå vi kan være med til at udvikle og påvirke verden positivt. Derfor støtter vi over 40 skoler i Indien med bl.a. IT-lokaler, dygtige lærere, solcellepaneler, rent vand og sommerskole. Hvert år trækkes der lod om en rejse til Indien for at besøge skolerne, og i år var jeg en af de heldige.

The Challenge - Ann Kusk - Sopra-Steria

Vi havde ikke været på skolen, i udkanten af Dehli, særlig længe før en ung mand på 15 år, genert og ydmygt kommer hen til mig: ”Mam, I have a dream, what can I do to pursue it?”. Det var starten på Arjuns og min meget ærlige og givende snak om drømme. Det varmede mit hjerte at mærke hans begejstring for vores dialog og jeg satte mindst lige så meget pris på den som ham. Det var inspirerede at opleve vores fællestræk af stædighed og vilje i snakken om at nå vores drømme trods vores to vidt forskellige liv i to vidt forskellige verdener. Vi kunne have fortsat længe, hvis ikke det var fordi vi havde haft et stramt program, der skulle give os et unikt indblik i livet på en indisk folkeskole.

The Challenge - Ann Kusk - Sopra Steria

”You are beautiful”

På samme skole, hvor jeg mødte Arjun, spottede jeg ligeledes en lille mørkhåret pige, der stak lidt ud med sit stribede slips. Hun var lavere og mindre af bygning end de andre. Hendes bølgede hår var samlet i en hestehale, men hendes små vilde krøller stak stædigt frem, som om de ikke ville tæmmes imens hendes brune øjne strålede af nysgerrighed. Vores blikke mødtes trods afstand, og jeg kunne tydeligt aflæse hendes læber; ”You are beautiful”. Jeg foldede mine fingrer og sendte hende et hjerte retur som tak. Det var starten på et meget fint møde med Saanvi, der på mange måder minder meget om mig trods 20 års aldersforskel og to vidt forskellige liv. Saanvi er, ligesom hendes skolekammerater, født i ekstrem fattigdom, hvor flere kommer fra belastede, voldelige og alkoholiserede familier, eller måske ingen har. Nogle har kun en mor, der er nødsaget til fysisk hårdt nattearbejde for at kunne forsørge sine mange børn og på den måde sikre, at hendes døtre ikke bliver solgt. Det eneste tidspunkt, i løbet af dagen, mange af skolebørnene får et gedigent måltid mad, er i skolens frokostpause. Det er hverdag i Indien for alt for mange børn.

Inden vi forlader skolen for at besøge den næste, står jeg midt i skolegården, indrammet af ødelagte murbrokker og fattigdom, men omgivet af de gladeste børn der tror på fremtiden ligesom jeg selv, og jeg har aldrig følt mig rigere på følelsen af at være med til at gøre en forskel – en kolossal forskel.

The Challenge - Ann Kusk - Sopra Steria

En unik chance for et bedre liv

Der er ingen tvivl om, at Sopra Steria har gjort en livsændrende forskel for mange tusinde børn og unge i Indien. De forstår vigtigheden af skolegangen og den unikke chance i livet skolen giver dem, og deres familier. Ligegyldigt hvilken skole i Indien vi besøgte, mødte vi altid glade børn, der strålede af liv, nysgerrighed og motivation for at lære – og ikke mindst håbet om at nå deres drømme.

På torsdag den 24. oktober får vi som medarbejdere igen muligheden for at støtte op om skolerne i Indien med vores årlige velgørenhedsarrangement – The Challenge.

Jeg håber, at vi kan inspirere andre til at lave lignende tiltag og til at støtte op, hvor vi kan, når vi har muligheden.

Læs mere om vores virksomhedskultur og hvordan det er at arbejde i Sopra Steria.
Vi elsker at blive bedre Beretning fra en graduate  Ny i Sopra Steria Bliv en af os

Search