Vi elsker at blive bedre!

| Læsetid: minutter

Vi er Danmarks 4. bedste IT-arbejdsplads, og Danmarks 8. bedste arbejdsplads (blandt mellemstore arbejdspladser) – og det er vi virkelig stolte af! For os er det kun spændende at gå på arbejde, hvis vi hver dag arbejder på at blive bedre, få endnu gladere kunder, blive endnu skarpere og ikke mindst udvikle os som arbejdsplads. Vi mener, at en god arbejdsplads skal skabe gode relationer – både kollegaer og kunder imellem. Derfor lader vi os hvert år evaluere af eksterne eksperter, som vurderer os på, hvor godt et sted Sopra Steria er at arbejde.

Vi har siden 2015 samarbejdet med Great Place to Work (GPTW), som er globale eksperter inden for udvikling af gode virksomhedskulturer. GPTW undersøger systematisk om de rammer og værdier, som de bedste arbejdspladser skal have, rent faktisk også implementeres i praksis. Den objektive evaluering sker ud fra parametrene troværdighedrespektretfærdighedstolthed og fællesskab. For at blive betragtet som en ”god arbejdsplads” skal man som minimum score 70 på alle parametre. For at være blandt de bedste, kræver dette en langt højere score og hos Sopra Steria synes 98% af medarbejderne, at Sopra Steria er et godt sted at arbejde!

Første gang…

Sidste år deltog vi for første gang i selve konkurrencen, selvom vi siden 2015 har lavet medarbejderundersøgelser igennem GPTW. I 2018 røg vi direkte ind på en flot 5. plads som Danmarks bedste IT-arbejdsplads, og en tilfredsstillende 20. plads som Danmarks bedste arbejdsplads. Vi var overvældet over de flotte resultater, men var heller ikke i tvivl om, at vi kan gøre det bedre. Med intensivt arbejde og flere ændringer på tværs af organisationen, blev vi derfor lykkelige over at se resultatet. I år fik vi en 4. plads som Danmarks bedste IT-arbejdsplads, og en flot 8. plads over Danmarks bedste arbejdspladser – en fremrykning på 12 pladser.

Det skal være sjovt!

Vi vil fortsætte med at have et vedvarende fokus på trivsel, inddragelse, tilfredshed, udvikling og motivation blandt vores kollegaer. Vi har naturligvis også et nødvendigt fokus på lønsomhed og profit, da vores arbejdsplads ellers ikke vil eksistere, men det er vigtigt med en arbejdsplads, hvor det er sjovt og rart at være. Derfor er vi også af den overbevisning, at ledelsesgrundlaget skal fundere på en anerkendende ledelsesstil, som afspejler sig i vores tiltro til medarbejderne, og den gennemsigtighed der er i vores organisation. Vi tror på, at tillidsbaseret ledelse skaber større motivation og bedre mulighed for udvikling og netop derfor skal vi udvise handlefrihed, skabe tillid og give ansvar. I vores optik er der ingen tvivl om at tilfredse medarbejdere skaber bedre resultater og dermed gladere kunder.

Vores kæreste eje

Vores kunder og medarbejdere er vores kæreste eje og dem værner vi om. Glæden hos vores medarbejdere smitter af i dialogen og i samarbejdet med vores kunder. Forudsætningen for succes er høj medarbejdertilfredshed, og vi tror på, at det hele starter og udvikles der. Som arbejdsplads bestræber vi os på at være den bedste version af os selv, og vi tror på, at vi altid kan blive bedre – bedre som kollegaer, som ledere, som medmennesker og som den virksomhed vi er. Vores kåring som Danmarks 4. bedste IT-arbejdsplads og vores seneste års medarbejdertilfredshedsmålinger underbygger stærkt, at vi er en god arbejdsplads, og at vi ikke mindst er på vej til at blive endnu bedre.

Vi vil være den bedste version af os selv og intet mindre skal vores medarbejdere forvente af os som deres arbejdsgiver.

Du kan for øvrigt se hvilke andre virksomheder, der vandt priser ved årets GPTW kåring her.

Forfatter
Tidligere Country Manager i Sopra Steria, Maiken Lykke

Bliv en af os

Search