Blandt Danmarks bedste IT-arbejdspladser

af Ann Kusk Uhrenholt - Management Assistant
| Læsetid: minutter

I Sopra Steria arbejder vi hver dag på at udvikle de rigtige løsninger til vores kunder, for derigennem skaber vi også en langtidsholdbar forretning for os selv. For at lykkes skal vi være en god arbejdsplads. Derfor lader vi os hvert år evaluere af eksterne eksperter, og de vurderer, om Sopra Steria er et godt sted at arbejde. Det er det, og vi blev i 2018 kåret som Danmarks 5. bedste IT-arbejdsplads. Men vi vil gerne blive endnu bedre – faktisk vil vi gerne være de bedste – så indsatsen fortsætter med uformindsket styrke, blandt andet med etablering af en medarbejderkomite.

Vi har siden 2015 intensiveret vores samarbejde med Great Place to Work (GPTW), der er globale eksperter inden for udvikling af gode virksomhedskulturer. GPTW undersøger systematisk, om de rammer og værdier, som virksomheder gerne vil stå for, rent faktisk også bliver implementeret i praksis. Den uvildige evaluering sker ud fra parametrene troværdighed, respekt og retfærdighed samt stolthed og fællesskab. For at blive betragtet som en ”god arbejdsplads” skal man som minimum have en score på 70 på alle parametre. Læs mere om modellen.

 

Medarbejderundersøgelser fra 2015-2018

Som det fremgår af tabellen har vi som arbejdsplads været på en fantastisk rejse de seneste fire år, hvor resultaterne er blevet markant bedre år efter år. Den hidtidige kulmination sker i slutningen af 2018, hvor Sopra Steria for første gang har kvalificeret sig til den årlige prisuddeling i GPTW-regi. Forud for konkurrencen udarbejder virksomheden en redegørelse – den såkaldte kulturprofil – og den bliver holdt op imod den oplevelse, som medarbejderne har af arbejdspladsen. I direkte konkurrence med andre dygtige kollegaer bliver vi kåret som 5. bedste IT-arbejdsplads (50+ ansatte) og 20. bedste i den overordnede kategori, hvor alle virksomheder er med. Ambitionen er naturligvis at forbedre præstationen og om muligt placeringen i indeværende år. Læs mere om konkurrencen.

Medarbejderkomite giver medansvar

I Sopra Steria har vi generelt en meget flad virksomhedsorganisation og transparente beslutningsgange. Har du en god ide, forslag til ændringer eller lignende er det ikke svært at blive hørt. Det gør sig også gældende i vores bestræbelser på at være en velfungerende og attraktiv arbejdsplads, og derfor er der blevet nedsat en medarbejderkomite, der skal identificere, hvilke tiltag, initiativer og aktiviteter der skal igangsættes (eller evt. stoppes) for at øge medarbejdertilfredsheden og bidrage til, at vi bliver en endnu bedre arbejdsplads. Med udgangspunkt i medarbejderundersøgelsen fra GPTW afholder komiteen en række workshops, hvor medlemmerne drøfter konkrete initiativer til, hvordan vi kan imødekomme kritikpunkterne. Komiteens anbefalinger gives efterfølgende videre til ledelsen.

Fundament for stærkt fagmiljø

På koncernniveau er Sopra Sterias vision, at vi sammen med vores kunder vil forbedre den måde, vi lever og arbejder på gennem bæredygtig udvikling og digital transformation. I Danmark ønsker vi at gøre denne vision til virkelighed ved at være det bedste fagmiljø inden for IT og forretningsudvikling med fokus på nyskabelse, som giver konkrete gevinster for kundernes virksomhed. Forudsætningen er at være en arbejdsplads, hvor folk trives og synes, at det er sjovt at gå på arbejde. Det lyder banalt og er det måske også – men det gør det hverken mindre sandt eller vigtigt, når vi sammen skal skabe en sund forretning.

Search

application-performance-monitoring-management

digital-ledelse-og-kultur

Lignende indhold