Testledelse og teknisk test

Sopra Steria leverer højt kvalificerede, ISTQB certificerede testressourcer til de systemudviklings-, infrastruktur- og forvaltningsprojekter. Vi bidrager også i stor udstrækning med erfarne testressourcer til at opfylde kundernes behov i deres projekter.

Sopra Steria har bred ekspertise i testledelse, infrastrukturtest, testautomatisering, performance test og sikkerhedstest. Vi dækker hele testcyklussen fra analyse og planlægning, til evaluering og rapportering af resultater.

En testleder fra Sopra Steria kan bringe metoder og værktøjer fra Sopra Steria til brug i projekter hos kunden, eller gå ind i et eksisterende udviklingsorganisation og udøve testledelse i overensstemmelse med den metode, kunden har.

Sopra Steria er Europas største IT-systemintegrator med et TMMi niveau 3 certificeret metodologi til test, der beviser, at vores softwaretest-processer og metoder er uden sidestykke.

 

Vores ydelser inkluderer:

  • Testledelse
  • Infrastrukturtest
  • Testautomatisering
  • Ydelsestest
  • Sikkerhedstest

Testledelse

En dedikeret testleder med de rette kompetencer er afgørende for en vellykket testproces. Sopra Sterias testledere har stor erfaring fra både store og små, samt agile og traditionelle projekter. Vi vil tilpasse hvert projekt for at sikre den mest effektive testproces vores kunder kan drage fordel af.

Infrastrukturtest

Sopra Steria tilbyder erfarne testledere, som har en bred ekspertise i IT-infrastruktur. Vi hjælper vores kunder med at udvikle strategiske målbilleder og at omsætte disse til realiserede gevinster. Vores testledere deltager aktivt for at sikre kvaliteten og verificere, at godkendelseskriterierne er opfyldt, og accepteret, og dermed reducerer nedetid på driften og forbedrer effektiviteten af deres IT-infrastruktur. Vi har et aktivt fagmiljø for infrastrukturtest som sikrer, at vores testledere følger bedste praksis for effektiv og grundig test med markedets førende testværktøjer.

Testautomatisering

Automatisering af test er ofte vigtigt for at reducere omkostningerne og tid i forbindelse med test. Hvor der bruges en agil softwareudviklingsmetode påvirker dette også teststrategien. De hyppige leverancer og åbenhed overfor ændringer som agil udvikling indebærer, stiller strenge krav til en struktureret testproces og effektiv regressionstest. Behovet for at automatisere tests, både på enhedstest og på højere niveau vil ofte opstå for, at test ikke skal blive en bremseklods i projektet. Sopra Steria har erfaring med en bred vifte af værktøjer til brug for testautomatisering, herunder HP UFT / QTP, Microsoft Visual Studio Coded UI test, FitNesse, Cucumber og Selenium, for at nævne et par stykker.

Ydelsestest

Ydelsestest er med til at sikre, at de nødvendige funktioner i systemet fungerer i forhold til opstillede kriterier. For eksempel kan man teste ydeevne ved forventet kapacitet, ved overbelastning og ved at finde ud af, præcis hvor systemet går i stå. Ydeevnen er også testet ved at finde de mest anvendte (fælles) komponenter, langsomme komponenter, flaskehalse og lignende, så du kan bore ned for at rette problemerne og eventuelt forbedre ydeevnen.

Sopra Steria sætter op og gennemfører test efter forskellige måleparametre efter aftale og ved behov, for eksempel responstid, lastfordeling, ressourceforbrug (hukommelse, CPU, disk), beskeder / requests behandlet, mm. Til ydelsestest kan forskellige værktøjer anvendes afhængigt af de parametre, der skal testes. Sopra Steria har erfaring med HP LoadRunner og Microsoft Visual Studio Web Test til at køre ydelsestest, samt værktøjer til blandt andet optimering af kørsel på JavaScript VM'er fra IBM, Sun og Oracle / BEA.

Sikkerhedstest

Sikkerhedstest afslører potentielle sårbarheder og informationslækager i systemet ved at simulere et angreb fra et ondsindet kilde. Sopra Steria har gennemført en lang række risici- og sårbarhedsanalyser for kunder med høje krav til sikkerheden og / eller overholdelse af love og bestemmelser på området. Sopra Sterias konkrete tilgang til gennemførelsen af risiko- og sårbarhedsanalyser er baseret på vores rådgiveres lange erfaring med denne type projekter. Formålet med udførelsen af teknisk sårbarhedstest (penetrationstest) er at synliggøre kundernes eksponering af sårbarheder i tjenester, netværk og systemer. Testen afslører også om sårbarheder kan udnyttes af eksterne eller uautoriserede personer for at få adgang til uautoriseret information eller tjenester. 

 

Hvorfor vælge os?

Sopra Steria har mere end 50 dedikerede testspecialister. Vi er en af de største skandinaviske fagmiljøer inden for test, som gør at branchens bedste folk søger hos os - og bliver hos os. Således kan vi tilbyde et af de mest kvalificerede, dynamiske og bedste faglige miljøer inden for test og kvalitetssikring.

Har du spørgsmål?

 

Rolf Kjøller
Rolf Kjøller

Head of BPM, PM & Architecture, Denmark
Tlf: +45 26 30 60 65
E-mail: rolf.kjoller@soprasteria.com