Porteføljestyring

Alle projekter søger enten at bidrage til større grad af effektivitet, større værdiskabelse, eller at virksomheden lever op til lovgivningens krav. Porteføljestyring vil hjælpe dig med at opnå en effektiv udnyttelse af ressourcerne på tværs af dine projekter og programmer.

Hvorfor har man behov for porteføljestyring?

Porteføljestyring handler om at kategorisere projekter, vurdere disse op mod hinanden og prioritere hvilke projekter, der bedst understøtter dine forretningsmål. For at få en effektiv porteføljeforvaltning, må disse faktorer behandles løbende og ikke som enkelt initiativ. Ofte handler det om modenhed i organisationen, og modning er noget, der sker over tid.

Det kan være let at miste de strategiske mål af syne undervejs. Nogle gange også grundlaget og begrundelsen for et projekt ændrer sig over tid. Det viser sig ofte at være sværere at stoppe et projekt, end at starte det.

Metodisk og holistisk tilgang

Uanset om dine udfordringer er relateret til processer, er af organisatorisk art eller har at gøre med manglende eller uegnede systemer, så vil en vellykket porteføljeforvaltning afhænge af en holistisk tilgang. Samspil mellem mennesker, processer og værktøjer, er det der skal til, og alle disse faktorer må addresseres kontinuerligt.

Hvorfor vælge os?

Sopra Steria er en af de få aktører på markedet, der har den nødvendige ekspertise til at bistå med en omfattende og uafhængig tilgang til porteføljestyring. Vi har erfaring med etablering af metode, processer og software, der understøtter projektporteføljestyring i virksomheden. Vi kan også bruges som en partner til at videreudvikle og forbedre eksisterende processer og systemer. Vi hjælper også i forbindelse med uddannelse og kompetenceoverføring i din organisation.

Vi tilbyder kompetencer inden for flere områder, blandt andet:

  • Rådgivning inden for processer og metode for porteføljestyring
  • Systemarkitektur for PPM-systemer (Project Portfolio Management)

Har du spørgsmål?

 

Rolf Kjøller
Rolf Kjøller

Head of BPM, PM & Architecture, Denmark
Tlf: +45 26 30 60 65
E-mail: rolf.kjoller@soprasteria.com