Brugeroplevelse og Design

Nøglen til succes for IT-systemer og hjemmesider ligger i gode brugeroplevelser. Det skal være nemt for brugeren at identificere og udføre deres opgaver. Desuden skal løsningen være motiverende og behagelig at bruge.

At bruge erfarne specialister til at lede designprocessen og skabe det visuelle udtryk gør det lettere at opfylde slutbrugerens forventninger til brugeroplevelse.

 

Hvorfor vælge os?

Med en holistisk tilgang til design og ved hjælp af brugerinddragelse og kreative teknikker, arbejder vi på at finde den x-faktor, der gør, at folk synes om løsningen, at de bliver motiverede til at bruge den, og at de anbefaler den til andre. Vi er på udkig efter et uudnyttet potentiale til at forbedre brugeroplevelsen.

Sopra Steria har en separat afdeling med 16 designere fra forskellige designdiscipliner, som har specialiseret sig i at skabe gode brugeroplevelser og sikre anvendeligheden af de tjenester, systemer og hjemmesider, vi leverer. I projekterne arbejder vi tæt sammen med blandt andet digitale strategirådgivere, funktionelle arkitekter og frontend-udviklere.

 

Vores ydelser

Vi bistår med følgende ydelser inden for brugeroplevelse og design:

  • Interaktionsdesign / UX-design
  • Informationsarkitektur
  • Grafisk design
  • Servicedesign
  • Indholdsstrategi
  • Brugertest
  • Ekspertevaluering brugskvalitet
  • Universel udforming

Interaktionsdesign / UX-design

Et overordnet mål er, at løsningen bør give en god brugeroplevelse. For at opnå dette, vil vores interaktionsdesignere sætte sig godt ind i domænet og kombinere deres ekspertise i interaktionsdesign med domæneviden og kreative teknikker.

Der gennemføres interviews og workshops for at indsamle oplysninger og identificere brugergrupper. Vi skaber konceptuelle designskitser og prototyper, der aktivt anvendes for at blive enige om, hvad der bør laves.

Informationsarkitektur

God struktur og navigationsløsninger er afgørende for at brugerne let kan løse deres opgaver, finde information, gennemføre en transaktion eller udføre en opgave i et system. Informationsarkitektur handler om modellering af information både konceptuelt og konkret for at give en optimal brugeroplevelse. Vi hjælper kunden med informationsarkitektur på hjemmesider, intranet, forretningssystemer, mobile løsninger og andre applikationer.

Grafisk design

Når Sopra Sterias grafiske designer formgiver løsninger, lægger vi vægt på, at grafisk design skal støtte både brugeroplevelse og brand, og det bør være tiltrækkende. Den visuelle profil skal hjælpe til at kunden fremstår som en omfattende og professionel aktør. Alle aktiviteter, ydelser og produkter bør knyttes visuelt sammen via en samlet profil og signalere en fælles oprindelse.

Servicedesign

Servicedesign er en tilgang, der er baseret på ideen om, at produkter og ydelser opfattes over tid gennem flere berøringspunkter mellem bruger og leverandør. Målet er at give brugerne en bedre service, skabe større bevidsthed hos udbyderen om helheden, og dermed bidrage til innovation. Servicedesign sætter brugerens totaloplevelse i centrum.

Indholdsstrategi

Vi anbefaler at tænke på indholdet lige fra starten af projektet. Vores konsulenter vil bidrage til at fokusere på indholdet i hele udviklingsprocessen, og har en plan for, hvordan du kan forvalte det.

Indholdet bør være af høj kvalitet og relevant for brugeren. Samtidig skal det også give værdi til virksomheden. I denne fase er det vigtigt at arbejde tæt sammen med kunden for at forstå arbejdsgangen og kulturen i deres virksomhed. Vi finder ud af, hvor godt dit indhold er, og hvad der skal redigeres eller fjernes for at skabe en god brugeroplevelse. Vi laver også en plan for produktion af indhold, der mangler.

Brugertest

Lad os cheke, at løsningen rent faktisk virker for dem, der skal bruge den. En brugertest viser, hvordan brugerne oplever hjemmesiden eller systemet, og giver en mulighed for at få unik indsigt i brugeroplevelsen. Dette gøres gennem at et udvalg af brugere løser reelle opgaver, som kan observeres under testen.

Ekspertevaluering af brugskvalitet

En ekspertevaluering af brugskvaliteten af en hjemmeside eller et system vil give et nyttigt indblik i løsningen tilstand, og også identificere potentielle usability problemer. I en sådan evaluering går vi systematisk gennem det aktuelle system eller servicen og vurderer disse ud fra en række kriterier, der er baseret på bedste praksis inden for usability.

Universel udforming

Moderne hjemmesider og fremtidsorienterede forretningssystemer skal være universelt udformet. Sopra Sterias konsulenter har ekspertise, når det kommer til kravene. Her har både den faktiske udformning af skærmene, den måde, de implementeres, og hvordan de bruges stor betydning. Rådgivning inden for universelt design er til rådighed i hele projektets levetid. Dette hjælper med både at effektivisere arbejdet og sikre kvaliteten af resultatet.

Har du spørgsmål?

 

Rolf Kjøller
Rolf Kjøller

Head of BPM, PM & Architecture, Denmark
Tlf: +45 26 30 60 65
E-mail: rolf.kjoller@soprasteria.com