Skaber Skandinaviens største design- og innovationsmiljø

| minutter læst

Ulla Sommerfelt i EGGS Design og Kjell Rusti i Sopra Steria

Sopra Steria og EGGS Design går sammen om at skabe det førende design- og innovationsmiljø i Skandinavien. Sammen er de størst i Norge, men med en lokal tilstedeværelse i Danmark, styrkes også Sopra Sterias samlede værdibudskab til det danske marked. 

- EGGS Design er et stærkt selskab, som har etableret sig som et fyrtårn inden for designdrevet innovation og forretningsudvikling. Jeg er stolt af at kunne meddele, at de snart bliver en del af Sopra Steria, og vi glæder os til at bygge en ny fremtid sammen. Vi kommer samlet set til at udgøre næsten 300 medarbejdere inden for design- og innovationssegmentet, siger Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria Skandinavien. 

- Vi har længe haft et af Norges største designmiljøer i Sopra Steria, men både vi og vores kunder kan se, hvor vigtigt design er for at lykkes med digitalisering og bæredygtig forretningstransformation. Det betyder, at vi har lyst til at give den fuld gas på området. Som medspiller får vi også et stærkt brand i EGGS Design med rigtig mange dygtige folk og bundsolide kundereferencer inden for innovation og alle andre sektorer. Vi vil gerne bevare selskabet som en egen forretningsenhed i Sopra Steria – men med tæt samarbejde med vores øvrige forretningsområder. Vi ser på det som et partnerskab, siger Rusti. 

Designorienterede metoder med fokus på bæredygtighed og mennesker bliver i stigende grad vigtigere i transformationsprocesserne til virksomheder. Gode og brugercentrerede løsninger har brug for innovation med fokus på design, forretning, services, industri, digitalt udtryk og meget mere. Med nye tværfaglige og værdifulde organisationsformer og/eller med agile teams i centrum, bliver det vigtigere end nogensinde før at have designkompetencerne på plads i hele virksomheden. 

Deler værdisæt og menneskesyn

Ulla Sommerfelt er administrerende direktør for EGGS, og var også med til at stifte selskabet for 10 år siden. Hun har altid haft ambitioner om international vækst og har længe ønsket sig en partner, hun kunne vokse med:

- Det føler vi, at vi har fået i Sopra Steria. Jeg kunne ikke forestille mig et bedre sted at videreudvikle det sted, vi betragter som verdens bedste arbejdsplads for kreative mennesker. Vi deler værdisæt og menneskesyn og er begge ambisøse selskaber, der drives af vækst og entreprenørskab, siger hun. 

Sommerfelt har fokus på at styrke forholdet til eksisterende og fremtidige kunder. 

- Vi har allerede sat mål for, hvad vi skal nå på markedet fremover. Med dette partnerskab inden for teknologi og design kommer vi til at stå stærkere sammen for vores kunder og for at skabe et bedre samfund, siger hun. 

Strategisk værktøj til ændring

Hun er som Kjell Rusti optaget af design som et strategisk værktøj til at skabe ændring. 

- Designmetoder bruges ikke kun til at udvikle nye produkter, men også til for eksempel at skabe helt nye forretningsmodeller, ensartede services for brugere og partnerskaber globalt. Verden står over for kolossale ændringer, og designernes værktøjskasse og kompetencer bliver i stigende grad vigtigere, afslutter Sommerfelt.

Sommerfelt vil indgå i Sopra Sterias ledergruppe og fortsætte med at stå i spidsen for forretningsenheden EGGS Design.

EGGS har i dag 120 ansatte i Skandinavien, mens Sopra Steria Skandinavien har 2800 medarbejdere, hvor omring 180 personer arbejder inden for design og brugercentreret innovation. 

Kjell Rusti, Ulla Sommerfelt, Paal Holter og  Anette Urhamar
F.v.: administrerende direktør Kjell Rusti i Sopra Steria, administrerende direktør Ulla Sommerfelt i EGGS Design, Chief Experience Officer Paal Holter i EGGS Design og Anette Urhamar, direktør for området Xperience i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

OM EGGS Design 

EGGS er et design- og teknologibureau, som leverer innovationsservices til virksomheder inden for de fleste brancher samt den offentlige sektor. EGGS har et stærkt fokus på at skabe verdens bedste arbedsplads for kreative personer. 

Selskabet har specialiseret sig inden for designdrevet innovation på tværs af teknologi, industri-, digital, - tjeneste-, brand- og businessdesign. EGGS har en tværfaglig tilgang til at skabe de løsninger, der er bedst for brugerne, virksomhederne, samfundet og planeten. 

EGGS Design beskæftiger 120 kreative personer fordelt på 5 kontorer; København, Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen. 

«Let’s craft a lovable future.» 

Læs mere på wwww.eggsdesign.com

Vil du vide mere?
Maiken Lykke
Maiken Lykke Country Manager