Politiet: Øget service og bedre udnyttelse af deres egne ressourcer

Politiet: Øget service og bedre udnyttelse af deres egne ressourcer

Sopra Steria hjælper politiet med ny webløsning. Nu kan folk selv søge og få stjålne værdigenstande og arvestykker tilbage, som politiet har beslaglagt.

Politiet har på ethvert tidspunkt store mængder beslaglagt tyverigods. Det er udfordrende og ressourcekrævende at finde ud af, hvem der er de egentlige ejere. 

I September 2013 lancerede Oslo politidistrikt en web-løsning, der gør det muligt for folk at finde og få de stjålne værdigenstande tilbage, som politiet har beslaglagt.

- Det er nu meget lettere at få arvesmykker eller andre værdigenstande tilbage. Finder du genstande som du genkender, er alt du har behov for et anmeldesesnummer for at blive genforenet med dem, forklarer fungerende IT-chef Bente Haugen i Oslo Politidistrikt.

Politiet_skjermdump

Win-Win-situation

At borgerne kan få stjålne ejendele tilbage er den største gevinst. Desuden er tjenesten er et nyttigt redskab i efterforskningen af kriminalitet.

- Uden muligheden for at knytte mistænkte direkte til et gerningssted, er det svært at få dem dømt for andet end hæleri af stjålne varer, siger Haugen. 

- Har vi imidlertid en ejer, giver det os bedre muligheder for at knytte en mistænkt direkte til forbrydelsen. Det øger chancen for, at efterforskningen kan føre til domfældelse for selve indbrudet og derefter en strengere straf for gerningsmanden.

Strenge krav til brugervenlighed og sikkerhed

Kravene til løsningen var strenge. Interfacet skal være enkelt og brugervenligt både for borgere og politiets efterforskere, der administrerer tjenesten. Derudover skulle hjemmesiden opfylde omfattende krav til sikkerhed, kapacitet og universelt design.

Allerede fra starten var Sopra Steria en vigtig partner for politiet. Vi vandt et såkaldt miniudbud inden for en eksisterende rammeaftale med Oslo politidistrikt, og har samarbejdet tæt med politiet om at udvikle en optimal løsning.

- Sopra Steria var en god samarbejdspartner. De havde tre konsulenter siddende i vores loakler 90-95 procent af perioden. Dette var en vigtig årsag til, at projektet blev løst gnidningsløst og inden for rammerne. Vi er meget tilfredse med det job, de gjorde, siger Haugen.

Aktivt ejerskab

Hjemmesiden er baseret på forskellige komponenter inden for Windows' .NET-teknologi. Den blev afsluttet inden for deadline og budget og leveranceansvarligTine Marthinus fra Sopra Steria giver Oslo politidistrikt en stor del af æren.

- Det er altid en stor fordel, at kunden tager aktivt ejerskab af et sådanne systemudviklingsprojekter, og i dette tilfælde var det en vigtig succesfaktor. Politiet har været en god partner, siger Marthinus.

 

Pressekontakt

kbe_120x120Kristin Blix-Elton

Marketing- og Kommunikationsdirektør, Skandinavien
Tlf: +47 970 28 616
E-mail: kristin.blix-elton@soprasteria.com